Tip: vin rosu sec
Soi: Sangiovese
Tara: Italia
Regiune: Rosso di Montalcino DOCG
95 puncte Decanter, 90 puncte Wine Spectator
In Montalcino, anul 2016 se remarcă prin vinurile sale echilibrate, datorită în parte climei excelente, temperaturilor corecte și precipitațiilor cazute la momentul oportun. Ar putea fi considerat unul dintre cei mai buni ani din istorie obtinand 4 stele din partea specialistilor.
Un vin rosu fructat, proaspat si elegant. Vinificat în mod tradițional cu fermentație spontană condusă de drojdiil autohtone în rezervoare de oțel inoxidabil, vinul este invechit timp de 12 luni în butoaie de stejar frantuzesc si minim 3 luni maturat in sticla.
Buchetul dezvolta arome florale cu note de fructe de padure si fructe rosii.
Gustul proaspat este bine echilibrat de o aciditate perfecta imbinata cu taninii tineri.
Postgustul este lung si persistent.
Asocieri culinare: Superb alaturi de paste, salami, prosciutto si carne rosie.
Temperatura de servire: 18°C
Tip: vin rosu sec
Soi: 100% Sangiovese
Tara: Italia
Regiune: Rosso di Montalcino DOCG
An de recolta: 2016
Volum alcool: 13,5%