Tip: vin rosu sec bio
Soi: Tempranillo
Tara: Spania
Regiune: DO Toro
VIN ROSU BIO
91 puncte Robert Parker, 91 puncte James Suckling, 91 puncte Guia Penin
Campo Alegre a fost produs în pentru prima data 2007 in parteneriat cu Michel Rolland. Allegre este o expresie muzicala care inseamna "intr-un ritm rapid si plin de viata".
Are loc o prefermentare scurta la rece la temperatua de 6 °C de 4-5 zile dupa care porneste fermentarea concomitent cu o lunga macerare in contact cu pielita de cel putin o luna. Dupa fermentatie urmeaza o perioada de 14 luni de invechire in butoaie noi de stejar frantuzesc.
Vin rosu de culoarea cireselor coapte. Buchetul este expresiv cu arome de fructe rosii, cacao și note de condimente usoare. Pe palatin este rotund, structurat si taninos.
Asocieri culinare: Carne rosie la gratar, Branzeturi maturate, Vanat cu pene, Carne de vita, Carne rosie prajita.
Temperatura de servire: 16°C, se recomanda decantarea
Tip: vin rosu sec bio
Soi: Tempranillo
Tara: Spania
Regiune: DO Toro
An de recolta : 2016
Volum alcool: 14,5%