94 puncte James Suckling,
92 puncte Wine Enthusiast
Tip: vin rosu sec
Soi: Cabernet Sauvignon
Tara: Chile
Regiune: Valle de Colchagua
94 puncte James Suckling, 92 puncte Wine Enthusiast
De 3 ori desemnat „Cel mai bun Cabernet Sauvignon din Chile” de catre prestigioasa revista „Wines of Chile”.
Inainte de fermentare are loc o scurta macerare la rece de 5 zile, urmeaza fermentarea malolactica, scurta 8 – 10 zile in cuve. Dupa ce se incheie fermentarea se mai face o macerare post fermentare timp de 15 zile pentru a obtine o structura tanica.
Dupa a doua macerare vinul se invecheste timp de 18 luni 70% in butoaie de stejar frantuzesc noi si 30% in baricuri ciclul 1 de utilizare.
Vinul are o culoare frumoasa, foarte rosie, cu straluciri de cirese.
Buchetul este foarte aromatic, caracterizat prin arome intense de fructe de padure, coacaze negre proaspete si note complexe de cimbru.
Pe palatin, gustul este puternic si concentrat cu taninuri puternice care prezinta totusi o mare finete.
Finalul este foarte lung, complet aromat si complex.
Asocieri culinare: Excelent alaturi de carne rosie la gratar, tocane, preparate din vanat si carne de vita.
Temperatura de servire: 16 - 18°C
Tip: vin rosu sec
Soi: Cabernet Sauvignon
Tara: Chile
Regiune: Valle de Colchagua
An de recolta: 2016
Volum alcool: 15,5%